maanantai 1. kesäkuuta 2009

Kuinka sijoitan sijoitusrahastoihin?

Sijoitusrahastoihin sijoittaminen on nykyään hyvin yksinkertaista. Jos haluat keskittää kaikki raha-asiasi samaan pankkiin, voit ostaa sijoitusrahasto-osuuksia mistä tahansa pankin konttorista. Ainakin Nordean asiakkaat voivat myös merkitä rahasto-osuuksia suoraan verkkopankista.

Kannattaa kuitenkin harkita, onko kaikkien pankkiasioiden keskittäminen samaan pankkiin lainkaan järkevää. Moni asia puhuu sen puolesta, että hoitaisit sijoituksesi jonkun verkkopankin kautta.

Omasta pankistasi saat varmasti jonkinlaista palvelua. Usein rahastoja myyvät pankkivirkailijat eivät kuitenkaan tiedä juuri mitään myymistään tuotteista. He suosittelevat ainoastaan oman pankin tuotteita, koska pankki tienaa niistä parhaiten. Edullisempia sijoitusvaihtoehtoja, kuten ETF-rahastoja he eivät välttämättä saa edes suositella asiakkaille.

Peruspankkien palvelumaksut ovat paljon verkkopankkeja korkeampia. Tämä ei näy välttämättä rahastosijoituksia tehdessä, mutta jos teet myös suoria osakesijoituksia alkaa palvelumaksujen hintaero olla huikea verkkopankkien hyväksi.

Verkkopankeista voit ostaa mitä tahansa rahasto-osuuksia aivan sen mukaan, mitä pidät itse sopivana. Joudut tekemään sijoituspäätöksesi aivan itse.

Toisaalta tämä ei välttämättä ole mikään haitta: eivät ne Nordean pankkivirkailijat osaa suositella yhtään parempia sijoituspäätöksiä, kuin mitä osaisin itse tehdä. Siksi pysyn nettipankin asiakkaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti