lauantai 9. toukokuuta 2009

OMXH25-indeksiosuusrahasto

Seligsonin OMXH25-indeksiosuusrahasto (ETF) on edullisin tapa hajauttaa pienet osakesijoitukset kotimaisiin osakkeisiin.

Rahasto pyrkii seuraamaan Helsingin pörssissä noteerattavien osakkeiden OMX Helsinki 25 -indeksin tuoton kehitystä. OMX Helsinki 25 on indeksi, johon lasketaan 25 Helsingin pörssin vaihdetuinta osaketta. Suurimmalla 10 % painolla indeksi huomioi neljä suurta yritystä: Fortum, Nokia, Sampo ja UPM. 10 % paino rajaa yksittäisen osakkeen merkitystä indeksin kehityksen kannalta.

Seligsonin ETF-rahastoon sijoittamalla voit siis ostaa yhtä arvopaperia, mutta sijoituksesi hajautetaan 25 eri pörssiyrityksen kesken. Näin saat kaikki hajautuksen edut helposti: sijoituksen tuotto on vakaampi kuin suoraan osakkeisiin sijoittamalla.

Seligsonin rahasto on kaiken lisäksi erittäin edullinen. Rahaston hallinnointikulut ovat vain 0,11-0,18 % vuodessa. Tavallisen osakerahaston hallinnointikulut ovat kymmenkertaiset. Pitkäaikaisen sijoittamisen kannalta ETF on siis ylivertainen verrattuna aktiivisesti hoidettuun rahastoon.

Koska Seligsonin OMXH25-indeksiosuusrahasto on pörssinoteerattu ETF, voit ostaa sitä minkä tahansa pankin välityksellä. Sinun ei siis tarvitse itse olla Seligsonin asiakas. Todennäköisesti oma pankkisi ei suosittele tätä tuotetta, sillä pankkisi ei tienaa tätä rahastoa myymällä yhtä hyvin kuin myymällä omia osakerahastojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti