maanantai 15. kesäkuuta 2009

Eksoottiset sijoitusrahastot tuovat tuottoa ja riskiä

Kenties tavalliset osakerahastot tuntuvat sinusta tylsiltä. Jos kotimaisten pankkien myymät osakerahastot eivät tunnu tarjoavan riittäviä mahdollisuuksia suuriin tuottoihin, kannattaa katse siirtää ulkomaille. Esimerkiksi Frankfurtin ja New Yorkin pörsseissä voi sijoittaa rahaa mitä eksoottisimpiin sijoitusrahastoihin.

Suomen pankit eivät nykyään tarjoa kovin eksoottisia toimialarahastoja. Telekommunikaatio ja biotekniikka taitavat olla jo eksoottisemmasta päästä. Vipurahastoja ei tavallisille tallaajille tarjota lainkaan.

Tällä hetkellä harkinnanarvoisia osakerahastoja voivat olla esimerkiksi erilaiset vihreät rahastot. Ekologisesti vastuullinen liiketoiminta on kovassa nousussa, ja monet povaavatkin puhtaan teknologian rahastoista seuraavaa kuplaa. Ennen kuplan puhkeamista on mahdollista tehdä huikeita voittoja.

Hyviä ehdokkaita suurten tuottojen rahastoksi voisi löytyä esimerkiksi aurinkoenergiaan sijoittavista osakerahastoista. Tällä hetkellä aurinkoenergiayhtiöt eivät välttämättä tee kovin hyvää tulosta, mutta jos öljyn hinta jatkaa vielä nousuaan, tulee aurinkoenergiasta entistä kannattavampaa. Viimeisen kolmen kuukauden aikana aurinkoenergiayhtiöiden osakkeisiin sijoittavat ETF-rahastot ovat tehneet 100-130 prosentin tuottoja. Silti kurssi on vielä huomattavan alhaalla verrattuna taannoisen öljyn hintapiikin aikoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti